Proletären – en arbetartidning

Proletären är unik i Sverige som landets enda kommunistiska arbetartidning. Tidningens spalter står öppna för alla arbetare och progressiva som i revolutionär anda vill bidra till att skapa ett socialistiskt Sverige.

Varje vecka kan du i Proletären läsa nyheter och analys ur ett marxistiskt perspektiv. I Proletären skrivs det som övriga tidningar tiger om. Här skrivs om motståndet mot högerpolitik, både i Sverige och i Europa. Proletären har en unik utrikesbevakning med betoning på den folkliga kampen mot USA-imperialismen, bland annat ingående reportage om arbetet för socialism i Latinamerika. I tidningen finns den skarpaste EU-kritiken i svensk politisk press.

Proletären ägs och drivs av Kommunistiska Partiet. Redaktionen ansvarar självständigt för tidningens innehåll. Ledarsidan ger uttryck för Kommunistiska Partiets ståndpunkt. Genom partimedlemmar och sympatisörer som rapporterar från arbetsplatser och orter landet runt blir Proletären en levande arbetartidning, där varje skribent inte nödvändigtvis uttrycker partiets ståndpunkt.

I dessa högertider måste vänsterrösten stärkas. Stöd Proletären genom att prenumerera på, skriva i och sälja den!

» Här finns Proletären
Lista över återförsäljare och bibliotek där du kan få tag på Proletären.