Hoppa till huvudinnehåll

K förbereder 1 maj-arrangemang: ”Vill visa att det finns ett alternativ”

Kommunistiska Partiets partisekreterare Filip Astvald hoppas på stor uppslutning på årets 1 maj-arrangemang.

Kommunisternas 1 maj-tåg i Göteborg förra året.
Proletären

Kommunistiska Partiet arrangerar i år ett trettiotal Röd Front-möten och -demonstrationer över hela landet på 1 maj. I fokus står förutom Palestina, också kampen för välfärden, mot Nato och mot krigshetsen.

– Vi är glada för att kunna anordna möten över hela landet och ge människor en chans att protestera, säger Kommunistiska Partiets partisekreterare Filip Astvald.

Varför ska man demonstrera med Kommunisterna på 1 maj?
– Första maj firas i skuggan av det brutala folkmord som pågår nere i Gaza, en alltmer tilltagande krigshets. Samtidigt som höjda hyror, fortsatt inflation och en alltmer rå högerpolitik är verkligheten i Sverige. Det här är en chans att inte bara reagera mot orättvisor, utan också demonstrera för något annat, för solidaritet och socialism. Vi behöver visa att det finns ett alternativ till krig och kapitalism.

Filip Astvald hoppas att så många som möjligt av Proletärens läsare går ut och demonstrerar på 1 maj och gärna då i Kommunisternas arrangemang.

– Vi välkomnar alla som vill protestera mot denna utveckling till våra Röd Front-möten. Vi är inte de enda som demonstrerar på 1 maj men vi är de enda som tydligt säger att vi villa ha ett annat samhälle, socialism. 

Här är listan över Kommunisternas 1 maj-arrangemang!